top of page

De 10 mooiste fotolocaties in Noord- Bretagne

Bijgewerkt op: 15 feb.

De noordkust van Bretagne staat bekend om zijn unieke landschappen, ruige kustlijn en karakteristieke granietformaties, waardoor het een prachtige en diverse bestemming is voor toeristen en landschapsfotografen die zowel op zoek zijn naar de pure natuurlijke schoonheid van de kustlandschappen als de maritieme charme van de kuststeden en -dorpjes. Ik maakte een selectie van de mooiste plekken in deze bijzondere regio in het Noordwesten van Frankrijk en stelde deze lijst samen met de 10 mooiste fotolocaties in Noord- Bretagne.

1. Île Louët

Grote kans dat je nog nooit hebt gehoord van dit schilderachtige rotseiland en zijn vuurtoren in de Baai van Morlaix. En zeg nou zelf, deze plek wil je gewoon met eigen ogen zien!


Île Louët in de baai van Morlaix in Bretagne, Frankrijk
Île Louët

2. Saint-Malo

Er is al genoeg gezegd en geschreven over de absolute schoonheid van Saint-Malo. Toch kan ik niet genoeg benadrukken dat je deze ommuurde vestingstad een keer gezien moet hebben.


Saint-Malo in Bretagne, Frankrijk
Saint-Malo

3. Fort La Latte

Aan de rotsachtige kust van het schiereiland Cap Fréhel trotseert Fort La Latte al sinds 1340 de woeste weerselementen. Misschien herken je het fort wel van de filmklassieker 'The Vikings' uit 1958.


Fort La Latte in Bretagne, Frankrijk
Fort La Latte

4. Ploumanac'h

Een favoriet bij iedereen die al eens in Betagne is geweest is de roze granietkust bij Ploumanac'h. De roze (-achtige) kleur van het granieten gesteente ontstaat door de aanwezigheid van mineralen zoals feldspar in het graniet.


Roze granietkust bij Ploumanac'h, Bretagne in Frankrijk
De vuurtoren van Ploumanac'h bij de roze granietkust

5. Cap d'Erquy

Hier fotografeerde ik één van mijn meest gedenkwaardige zonsondergangen ooit. Hele goeie plek ook, omdat je richting het westen naar de zee kijkt. Ook gedenkwaardig vanwege de lekkere mosselen op het terras.


Cap d'Erquy in Bretagne, Frankrijk
Phare d'Erquy

6. Rennes

In de hoofdstad van Bretagne kun je er ook lustig op los schieten met je camera. Het vereist wel een ander soort fotografie dan de voorgaande locaties in dit lijstje; Rennes is een redelijk grote en soms wat vervallen stad. Een straatfotograaf prikt hier echter makkelijk doorheen, of beter nog, benadrukt juist de rauwe schoonheid van de stad. Misschien wel het meest geliefde foto-onderwerp zijn de dansende huizen aan de Rue du Champ Jacquet.


Vakwerkhuizen in Rennes, Bretagne in Frankrijk
De dansende huizen van Rennes

7. Dinan

Van Rennes naar Dinan is een grote stap. In Dinan begeef je je in een levensecht filmdecor van een middeleeuws historisch drama. Overal waar je kijkt staan prachtig geconserveerde vakwerkhuizen. Je bent niet alleen want de schoonheid van Dinan is een slechtbewaard geheim, ook onder de toeristen.


vakwerkstadje Dinan in Bretagne, Frankrijk
De middeleeuwse straatjes van Dinan


8. Plougrescant

Het "Gouffre" van Plougrescant is een indrukwekkende natuurlijke formatie. Het is een diepe inkeping in de rotsen aan de kust die wordt veroorzaakt door erosie. In de inkeping staat een typisch Bretons huis dat naadloos lijkt op te gaan in de rotsformaties. Ik zou er dolgraag eens binnenkijken!


Gouffre de Plougrescant in Bretagne, Frankrijk
De merkwaardige Gouffre de Plougrescant

9. Cap Frehél

De woeste kliffen van Cap Fréhel rijzen tot wel 70 meter boven de zeespiegel. Vanzelfsprekend levert dit mooie vergezichten op en kun je hier waanzinnig mooie kustfoto's schieten. Ik fotografeerde de markante vuurtoren van Cap Fréhel tijdens een nachtelijk uitstapje.


Cap Frehél in Bretagne, Frankrijk in de avond
Nachtopname van de Phare de Cap Frehél

10. Saint-Servan

Deze pittoreske wijk van Saint-Malo was vroeger een zelfstandige stad. Hier kun je terecht voor een van de betere versmarkten en regelmatig is er een broccante te vinden. Eyecatcher van Saint Servan is zonder enige twijfel de Tour Solidor, gelegen aan de monding van de Rance. Deze middeleeuwse verdedigingstoren slash gevangenis doet tegenwoordig dienst als museum.


Saint-Servan bij Saint-Malo in Bretagne, Frankrijk
De Tour Solidor bij Saint-Servan

Ook al eens in Bretagne geweest en een prachtige plek gezien die niet in deze lijst mag ontbreken? Laat het ons weten in de comments!

Commenti


Framing Places is hét inspiratie reisblog voor de fotograaf, door de fotograaf. De voeding van onze artikelen ontstaan uit een onuitputbare voorraad reizen, verhalen, zonsopkomsten en zonsondergangen. We doen verslag van zowel wereldberoemde als onbekende (onderbelichte) plekken. Wij reizen om te fotograferen en fotograferen om te kunnen reizen. Ver weg of dichtbij, dat maakt niet uit. Als het licht maar goed is. 

Framing Places wenst je fotogenieke locaties en schitterend licht toe.