top of page

Over Framing Places

Welkom op Framing Places, hét reisblog voor de fotograaf, door de fotograaf.

Aangenaam! Ik ben Vincent Croce, zowel een professioneel reisfotograaf als oprichter en eigenaar van FramingPlaces.nl. Framing Places is een online reisfotografie magazine die door middel van inspirerende beelden en praktische inside-informatie op locatie niveau onze lezers probeert te boeien en te binden. ​​

Reisfotograaf Vincent Croce

Mijn fotografie- avontuur begon in 2011 in een tijd waarin Instagram nog in de kinderschoenen stond. Dit was lang voordat het algoritme in het leven werd geroepen en er vrijwel geen commercieel-gedreven activiteiten op de app plaatsvonden. Kortom, een onschuldig foto-deel-platform waar je door onderlinge interactie met andere fotografie-enthousiastelingen werd gemotiveerd om erop uit te trekken om nieuwe beelden te maken en te delen. Langzaam maar zeker stonden mijn vrije uurtjes steeds vaker in het teken van fotograferen. Mijn IG-account was succesvol en groeide gestaag naar 100.000 volgers. Door deze groei kwam ik in contact met verkeersbureaus van diverse reisbestemmingen en kreeg ik de kans om tegen vergoeding in nieuwe gebieden in binnen- en buitenland te fotograferen. Een droom die uitkwam! 

Mijn jaren als fulltime reisfotograaf waren aangebroken en tijdens mijn reizen bouwde ik in een rap tempo een groot fotoarchief op. In de snelle wereld van social media krijgt een foto of andere content na de publicatie maar een extreem korte tijd de kans om onder de aandacht te komen. Persoonlijk vond ik dit jammer en was ik ervan overtuigd dat mijn foto's wellicht een beter, permanenter plekje op het internet verdienden. Zo ontstond het langzaamaan het idee om een reisfotografieblog te starten waarop ik mijn foto's kon omlijsten met de vele verhalen die ik tijdens mijn reizen op verschillende plekken heb meegemaakt. 

Missie

De missie van Framing Places is het inspireren, motiveren en informeren hoe je wanneer en op welke plek de beste foto's kunt maken. Dit gebeurt altijd op basis van persoonlijke ervaringen en is daarom geheel subjectief. We vinden authenticiteit belangrijk. Daarom zullen wij nooit met stock-materiaal werken en worden alle beelden gemaakt door ons zelf. Dat is immers waar wij gelukkig van worden. 

Samenwerken met Framing Places?

DJI_0588-HDR-bewerkt.jpg
FP_banner_welkom.webp
bottom of page